Runding.dk

Sneglelugning


Finn Gemynthe Madsen

Horder af "dræbersnegle" spreder skræk og rædsel rundt om i de små haver. Samtidig sukker og jamrer enhver haveejer med respekt for sig selv over alt det ukrudt, der med ukuelig frækhed fortsætter med at pible op mellem fliser, rundt om roser, mellem kartofler og i det hele taget alle vide vegne. - Kun en tåbe frygter ikke haven!
Men frygt ikke, hjælpen er på vej (måske)…

Fra skadedyr til nyttedyr
Sneglene er ikke kostforagtere. Modsat de kræsne hussnegle, der kun tager sig af dødt og blødt, kaster dræbersneglene sig over alle mulige friske, levende skud og plantedele. Dog viser de sig at foretrække visse sager såsom pæreskrog. Med et par afgnavede pærer kan man samle dem fra nær og fjern.
Med stribevis af smagsprøver kan man pejle sig ind på de små ædedolkes smag. Og når man har fundet den helt uimodståelige recept, laver man en stor portion sneglejuice og hælder de gyldne dråber på de planter, man vil af med.
Sneglejuice på flaske kan hældes i sifon / forstøver i stedet for gift og sprayes ud på det s…….. ukrudt. Går det som planlagt, æder sneglene ukrudtet og lader krudtet stå. Og så kan man ellers læne sig tilbage i hængekøjen, mens skadedyrene gør nytte. Efter endt tjeneste kan man jo være ufin nok til at likvidere hele banden, der hvor den har samlet sig på de udvalgte steder. Medmindre man da finder nye steder, der skal luges…