Runding.dk

RIGDOM UDEN ARBEJDE

Dovenskabens politik og godmodige styrke


Finn Gemynthe Madsen 1998

For at vinde den ærede læser for sin plan udstiller Finn Gemynthe i denne bog virkeligheden, som vi kender den, på en respektløs og satirisk måde. Nutidens superstat er ikke ophøjet og urokkelig, den er ufrivillig komisk.
Med let hånd udfolder forfatteren derpå sin plan. Springbrættet er en ny ideologi - naturlig, munter og uhøjtidelig som resten af bogen, men ligeså målrettet.

En satirisk debatbog af Finn Gemynthe.
Udgivet på Chr. Ejlers' forlag i 1998
Læs anmeldelser af bogen "Rigdom uden arbejde"


 
 

Rigdom uden arbejde er en politisk bog, der som katten er sin egen.
I forhold til gængse bøger om nutid ens dårskab og fremtidshåb er denne bog uhøjtidelig og underholdende, ja ligefrem morsom. Og dog er den hæmningsløst målrettet.
Rigdom uden arbejde tager udgangspunkt i en arketypisk ønskedrøm, som desværre kun går i opfyldelse for de færreste. Fordomsfrit analyserer Gemynthe årsagerne til, at drømmen møder så megen modgang, og han når frem til den forbløffende konklusion: "Det er samfundets skyld!"
Derfor kan forfatteren ikke give dig en personlig opskrift på rigdom uden arbejde, men han har en plan, og den gælder hele samfundet, ja i sidste ende hele den globale landsby.
Planen er elementær og logisk, og den stiller i udsigt, at der er arbejdsfrie milliarder at hente, samtidig med at affaldsmængderne formindskes, forureningen forsvinder, levestandard en højnes, arbejdsløsheden afskaffes, friheden demokratiseres, arbejdsglæden aktiveres, selvtilliden styrkes, bureaukratiet begrænses, U-landene hjælpes og verdenskrisen afværges. Desuden får kærlighed, lyst og lykke bedre vilkår.
Der er ingen smalle steder i Rigdom uden arbejde.
[ Forside ] [ Om Runding ] [ Fra Skribenten ] [ Sidste Nyt ]
[ Kontakt ] [ Sitemap ] [ Links ]
[ Naturtro ] [ Homers Nordiske Rødder ] [ Rigdom uden arbejde ] [ Den fjerde verden ] [ Arbejdets nar ] [ Didriks dyd ] [ Lykkelige Lucifer ] [ Kattens... ]