Runding.dk

døp kildesortering


Finn Gemynthe Madsen 1982 - 2009

De fleste af mine opfindelser har desværre ikke formået at foretage det store, vanskelige spring fra fantasi til virkelighed. Men det lykkedes trods alt med døp! Engang i 1982 studsede jeg over, at min fætter sorterede madaffald fra i en papkasse, og da så jeg pludselig for mig et dobbelt affaldsstativ, hængende på køkkenlågen som det enkelte, men med plads til to poser.
Og minsandten om ikke denne lille fantasi formåede at virkeliggøre sig selv. Ingen havde patenteret noget lignende, og på Opfinderkontoret (nu Idé & Vækst på Teknologisk Institut, Gregersensvej, 2630 Taastrup http://www.teknologisk.dk ) blev jeg hjulpet godt videre. Jeg fik også støtte fra (E. R. Rasmussens Fond, en spændende samlet oversigt over pengetanke til opfindelser http://www.finansraadet.dk) og gik i kompagniskab med min fætter, og vi stiftede firmaet dansk økologisk produkt, døp.
Vi fik lavet prototyper og tegninger og bevæbnet med et af de første eksemplarer af min vision bøjet i trådvare dukkede jeg op hos Gendan A/S (nu Videncenter for Affald hos Rambøll Danmark A/S http://www.affaldsinfo.dk). På Gendan blev man begejstret; det var lige sådan en lavteknologisk løsning, man var på udkig efter, så pludselig befandt vi os midt i i et affaldseventyr.
Der var brug for vore sorteringsstativer til både begrænsede forsøg og hele byer, der skulle lære at sortere eksempelvis madaffaldet fra. For mit vedkommende varede affaldseventyret i 5-6 år, hvorefter jeg solgte rettighederne, mens døp fortsatte til for få år siden.
Hvilket betyder, at alle døp's produkter nu står til rådighed for hvem som helst. Så kig på runding og bliv inspireret til at sortere dit og måske mange andres affald.
døp kildesortering
Se døp's produkter her i PDF format
Der var engang et lille firma ved navn døp.
Det er nu lukket, og alle dets produkter kan ses på Rundings kunstkammer.
Og det er alle og enhver tilladt at lave nøjagtigt de samme produkter,
der er praktiske til kildesortering af skrald og andre ting og sager.
Ja, hvorfor ikke lave produkterne i massevis?
Der er jo stadigvæk bunker af skrald, som trænger til sortering.
Gør vi det godt, holder vi gang i jordens runde kredsløb!